dilluns, 26 de setembre de 2011

Mantenir els controladors al dia: DriverEasy


Els controladors de dispositius (o drivers) són peces de programari que permeten al sistema operatiu interactuar amb diferents dispositius de l'ordinador com la targeta gràfica, les impressores, el teclat, el ratolí, la càmera fotogràfica, ... i, en general, qualsevol perifèric.

Mantenir-los al dia és una feina feixuga perquè en són molts. I l'alternativa de deixar-los sense actualitzar, tot i que possible, ens exposa a tenir alguna fallada del dispositiu en fer canvis en altres parts del sistema (p.e., en instal·lar alguna altra actualització del sistema).

Hi ha diversos programes que ens poden fer més fàcil aquest manteniment. Un d'ells és DriverEasy. La seva versió gratuïta (en anglès) permet fer una anàlisi del nostre sistema per detectar quins controladors tenen ja una actualització disponible i, a més, ens permet descarregar i instal·lar aquesta nova versió.

La diferència entre la versió gratuïta i la de pagament és la capacitat multi-llenguatge i la rapidesa en la descàrrega de les noves versions dels controladors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada