dimecres, 8 de juny de 2011

Qüestions de vídeo

Format Factory

Els diferents formats de vídeo són una inexhaurible font de maldecaps. Vegem-ne alguns:
  1. He enregistrat un vídeo amb el mòbil (la càmera fotogràfica, la càmera de vídeo, ...), el passo a l'ordinador, i quan el vull reproduir, el programa reproductor em diu que aquest format no està suportat.
  2. He enregistrat un vídeo amb el mòbil (la càmera fotogràfica, la càmera de vídeo, ...), el passo a l'ordinador, i quan el vull editar amb el Windows Movie Maker, em diu que aquest format no està suportat.
  3. He posat un vídeo a un disc dur multimèdia, connectat a la televisió, i no es reprodueix.

Per al primer maldecap (reproduir un vídeo a l'ordinador) la solució acostuma a ser fàcil: utilitzar un bon reproductor, que incorpori tots els formats, com VLC media player (que es pot descarregar des de softcatala.org).

Per al segon maldecap (fer que el Windows (Live) Movie Maker reconegui el format) hi ha la possibilitat de carregar uns nous còdecs (programes per llegir formats de vídeo que el Movie Maker utilitza). A mi m'ha funcionat bé un paquet de còdecs (Windows Essentials Media Codec Pack) que podeu descarregar d'aquí. Un cop instal·lat, el Movie Maker ja reconeix el vídeo i ja es pot editar.

Per al tercer maldecap (i també pel segon), es pot fer una conversió del format de vídeo. Per exemple, si el disc reproductor no reconeix un format mp4, doncs el convertim a un nou format que sí reconegui (per exemple, xvid avi). Per fer aquesta conversió, un bon programa (i gratuït) és el Format Factory. El podeu descarregar d'aquí.

Ànims, que els vídeos enriqueixen molt una presentació, un bloc, ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada