dijous, 2 de juny de 2011

El GIMP


El GNU Image Manipulation Program (GIMP) és el programa de tractament d'imatge que emprem a les classes de COMPETIC 1 i 2. Des dels seus orígens (1996) ha estat programari lliure i ha estat considerada la primera gran aplicació lliure per a usuaris finals.

Actualment està traduït el català i disponible per als sistemes operatius Windows, Linux i MacOS. El podeu descarregar de la pàgina de softcatala.org. També a softcatala.org podeu trobar la pàgina del projecte GIMP on hi ha força informació i diversos enllaços (per exemple a tutorials sobre l'aplicació).

El programa permet una infinitat d'operacions amb imatges. Des d'un senzill escapçament o l'ajustament de la brillantor fins als trucatges més complexos. També pot utilitzar-se de manera creativa per produir imatges de bell nou.

Com passa amb d'altres programes per al tractament d'imatge, els començaments amb el GIMP poden ser difícils. A l'aula intentem acostar-nos-hi fent operacions concretes amb les imatges. Comencem per escapçar i redimensionar una imatge per ajustar-la a un marc de fotos i acabem creant imatges força sofisticades que ens poden servir com a fons d'escriptori.

La distribució educativa de programari lliure GNU/Linux, Linkat,  promoguda pel Departament d'Ensenyament, ja inclou aquesta aplicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada