dimarts, 4 de gener de 2011

SyncToy


SyncToy és una utilitat (gratuïta!) creada per Microsoft com a complement dels seus sistemes operatius Windows (XP, Vista o 7). No ha estat integrat dins del sistema per alguna raó que a mi se m'escapa, però al meu entendre mereixeria estar-hi.

L'objectiu és automatitzar la sincronització de fitxers entre dues carpetes (que probablement estaran en unitats de magatzematge diferents). Posem per exemple la carpeta Documents de l'ordinador i una altra carpeta Documents2 de la memòria USB.

Imaginem que durant una sessió hem creat tres documents que hem emmagatzemat en carpetes diferents dins de la carpeta Documents de l'ordinador. Suposat que també n'hem esborrat dos i n'hem modificat quatre, cadascun en les carpetes corresponents dins de la Documents. Al final de la sessió volem actualitzar la còpia de seguretat de la carpeta Documents que tenim a la memòria USB. Com ho fem? Copiant i/o esborrant els nou fitxers que hem creat, esborrat o modificat? Esborrant la carpeta i copiant-la de bell nou?

Amb SyncToy, un cop s'hagi instal·lat, crearem un parell de sincronització entre la carpeta Documents de l'ordinador i la carpeta Documents2 de la memòria USB (Create New Folder Pair). Després, i aquesta seria l'operació que faríem cada vegada que volguéssim actualitzar la còpia, només cal prémer el botó Run i ja està!


La primera vegada que es sincronitza és millor que la carpeta de destí estigui buida i així el SyncToy hi copiarà tota la carpeta d'origen. En posteriors sincronitzacions ja només hi farà els canvis.

Quan es crea el parell de sincronització s'ofereixen tres possibilitats: Synchronize, Echo i Contribute. La primera opció (Synchronize) fa la sincronització en tots dos sentits, la segona (Echo) només la fa en el sentit de la carpeta de l'esquerra del parell cap a la dreta del parell i la tercera (Contribute) seria com la Echo, però sense esborrar els fitxers. En l'exemple que hem fet servir, si la carpeta Documents de l'ordinador és la que ha de manar i la carpeta Documents2 de la memòria USB és la còpia de seguretat, llavors utilitzarem la opció Echo, assegurant-nos que Documents sigui la carpeta esquerra (left) del parell de sincronització.

Podeu descarregar-vos SyncToy des d'aquesta pàgina. Sorry, it's only in English, però els que no el porteu massa bé, podeu copiar l'adreça al Traductor de Google i en tindreu una traducció aproximada de l'anglès. És fàcil localitzar els botons per descarregar (Download). Vigileu de triar l'adequat al vostre sistema (32 bits o 64 bits).

Animeu-vos i tasteu el SyncToy. Primer, amb una carpeta de prova!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada