dijous, 27 de gener de 2011

OpenOffice.org


OpenOffice.org és el paquet ofimàtic amb el qual treballem a l'AFA la Seu. Des de softcatala.org és possible descarregar-ne la darrera versió catalana i en aquest mateix lloc n'ofereixen una descripció.

OpenOffice.org és un magnífic conjunt de programes que competeix amb funcionalitats amb Microsoft Office i a preu imbatible: és gratuït.

Els programes que inclou el paquet són:

OpenOffice.org Writer, un processador de textos (similar a Microsoft Word)
OpenOffice.org Calc, un full de càlcul (similar a Microsoft Excel)
OpenOffice.org Impress, un programa de presentacions (similar a Microsoft PowerPoint)
OpenOffice.org Draw, un programa de dibuix vectorial (similar a les primeres versions de CorelDRAW)
OpenOffice.org Base, un gestor de bases de dades (similar a Microsoft Access)

Writer, Calc, Impress i Draw permeten exportar un document en pdf, per la qual cosa sempre podem enviar els continguts generats amb aquests programes amb la seguretat que els documents es podran obrir (amb Adobe Reader) i que no es podran modificar.

D'altra banda, OpenOffice.org pot obrir i desar els documents en diversos formats, entre ells els propis de Microsoft Office. Per tant, si volem enviar un document per a què pugui ser modificat per una persona que només disposa de Microsoft Office, sempre li podem desar en el format adequat.

La distribució educativa de programari lliure GNU/Linux, Linkat,  promoguda pel Departament d'Ensenyament, ja inclou aquesta aplicació.

1 comentari:

  1. Aquests dies ha sortit la versió estable de LibreOffice 3.3, que és la continuació d'OpenOffice.

    Interessant el blog.

    ResponElimina