dimarts, 4 de gener de 2011

Motors de cercaUna característica molt útil del Firefox és la Barra de cerca (sí, el quadret en blanc de dalt a la dreta). Permet les cerques ràpides a pàgines com diccionaris o enciclopèdies en línia.

Es la versió catalana del Firefox s'hi troben diversos motors de cerca, com el cercador de Google, el DIEC2 (Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, 2a edició) i la Viquipèdia. Per fer la cerca a la barra de cerca només cal triar el motor de cerca, per exemple la Viquipèdia, escriure la paraula (o paraules) que volem cercar i prémer Intro. El resultat de la cerca es mostrarà a la pestanya on estiguem, per la qual cosa, si no ens interessa perdre on érem, convé obrir una nova pestanya.

És interessant complementar el Firefox amb altres motors de cerca. Un lloc molt pràctic per trobar motors de cerca és el Mycroft Project. Un cop hi sigueu, cal anar a Advanced Search per triar les categories i la llengua dels motors de cerca que volem. Un cop allà, cal triar Site category (per exemple, Dictionaries) i Site language (per exemple, Catalan) i fer clic a Search. S'obté una llista de motors de cerca. Fent-hi clic, s'instal·len fàcilment a la nostra barra de cerca.

Una altra possibilitat per obtenir motors de cerca és anar a la mateixa barra de cerca i demanar Gestiona els motors de cerca. Després, prémer l'enllaç Aconsegueix més motors de cerca. Això obre una pestanya nova al navegador i porta a la pàgina de complements de cerca del Firefox.

Alguns dels meus motors de cerca preferits són:
Diccionari de la Enciclopèdia Catalana, que inclou un conjugador en el cas dels verbs;
Diccionario de la Real Academia Española (RAE);
Wikipedia, versió en anglès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada