dimecres, 5 de gener de 2011

La combinació DS: Dropbox + SyncToy


En anteriors articles he comentat Dropbox (emmagatzematge en línia) i SyncToy (sincronització de fitxers). La idea d'aquest article és la combinació d'ambdues eines: la combinació DS (permeteu-me la petita llicència de batejar-la a partir de les inicials dels seus components).

La imatge següent mostra l'esquema d'aquesta combinació:

Suposem que tenim la carpeta Documents1 a l'ordinador. Dins d'aquesta carpeta hi ha diversos fitxers que avui hem creat o modificat i d'altres que hi havia els hem esborrat. Amb SyncToy farem una còpia de seguretat de l'estat final de la carpeta Documents1. La còpia es diu també Documents1, però és dins de la carpeta My Dropbox del nostre ordinador. Per fer aquesta còpia de seguretat, utilitzarem el parell de sincronització que ja havíem creat amb SyncToy entre les carpetes Documents1 i My Dropbox/Documents1.

Immediatament que la sincronització ha acabat, el nostre ordinador estableix la connexió automàtica amb Dropbox y la nostra carpeta My Dropbox es sincronitza amb la que tenim a internet. Si tenim altres ordinadors amb la carpeta My Dropbox instal·lada, aquesta carpeta quedarà actualitzada automàticament amb els nostres darrers canvis.

L'avantatge de la combinació DS és que els nostres documents els podem tenir en les carpetes de sempre i només aquelles carpetes que decidim que siguin dins de My Dropbox seran les que estaran en còpia a internet al Dropbox.

Fa temps que faig servir aquest invent i n'estic molt content.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada