diumenge, 23 de gener de 2011

El visors de documents de Microsoft OfficeEls usuaris d'OpenOffice tenim la sort de poder obrir (i desar!) documents en altres formats. Quan rebem documents fets amb Microsoft Office (és a dir amb Word, Excel o PowerPoint), generalment els podem obrir, tot i que, segons la versió del programa amb el qual s'hagin fet, podem tenir alguns problemes.

Per exemple, si algú ens envia una presentació feta amb PowerPoint, potser la podem veure però no sentir la música que potser hi va incloure. Aquests problemes es donen, fins i tot, entre versions diferents del mateix programa de Microsoft Office. Recentment m'he quedat amb les ganes d'obrir una presentació que vaig fer amb PowerPoint fa uns quants anys: les versions actuals que ofereix Microsoft només obren presentacions fetes des de PowerPoint 97 en endavant.

En qualsevol cas, si volem veure i imprimir un document fet amb Word, Excel o PowerPoint i no tenim instal·lat Microsoft Office (com és el meu cas), pot ser pràctic utilitzar els visors d'aquests documents que Microsoft ha posat a disposició.

Els següents enllaços porten a la pàgina corresponent de descàrregues de Microsoft en castellà des d'on podem baixar (botó Descargar) els instal·ladors dels visors.

Visor de Microsoft Word
Visor de Microsoft Excel
Visor de Microsoft PowerPoint

Un cop instal·lat cadascun dels visors que ens interessin, ja podrem obrir els documents que els usuaris d'aquests programes ens envien (sense pensar si tenim el programa o no!).

Una última recomanació sobre el tema dels formats de documents. Molts dels documents que fem i que enviem no han de ser modificats pel receptor. Si enviem un currículum, volem que el receptor el pugui veure i/o imprimir, però no volem que el pugui canviar. Per aquesta raó, és recomanable que el document el transformem, abans de ser enviat, al format pdf (d'Adobe Reader). L'OpenOffice fa això sense problema anant a Fitxer/Exporta com a pdf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada