dimarts, 4 de gener de 2011

El Dropbox


Aquesta és una gran utilitat d'internet que sempre recomano. El servei de Dropbox consisteix principalment en disposar d'un espai propi de magatzem a internet. Tot allò que hi pugem ho podrem descarregar en qualsevol ordinador del món que estigui connectat a internet utilitzant un navegador qualsevol (Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari, ...). D'entrada, això ja ens permet tenir una còpia de seguretat dels nostres documents i ens estalvia haver d'anar carregant una memòria USB.

Però, a més, si instal·lem el Dropbox en un ordinador (p.e., el de casa), dins de la carpeta que nosaltres vulguem se'ns crearà la carpeta My Dropbox on hi trobarem tots els documents que hi vulguem posar. Quan des de qualsevol lloc fem algun canvi en el nostre Dropbox a través del navegador (per exemple, pujant-hi un nou document), la carpeta My Dropbox de l'ordinador de casa s'actualitzarà automàticament (sempre que hi hagi connexió a internet, és clar!).

I encara millor: podem instal·lar el Dropbox en tants ordinadors com vulguem (p.e., a casa, a la feina, al portàtil, ...). De manera que sempre disposarem dels documents actualitzats en la carpeta My Dropbox dels ordinadors on l'haguem instal·lat.


A més, podem fer accessibles els documents del nostre Dropbox que vulguem. Posant-los dins de la carpeta Public podrem tenir un enllaç a cada document que podrem enviar a qui vulguem per a què se'l pugui descarregar. Similar a les fotos dels Àlbums web, però per a qualsevol tipus de fitxer.

Per instal·lar el Dropbox es pot anar aquí. Es baixa l'instal·lador, s'executa i ja tindrem la carpeta My Dropbox a l'ordinador. Ja només queda anar-hi posant coses i ja es van pujant soles al Dropbox d'internet.

El Dropbox es pot instal·lar en ordinadors amb diferents sistemes operatius: Windows, Mac i Linux. I també en dispositius mòbils com telèfons amb connexió a internet.

Quan ens registrem ens instal·lar-lo, disposarem de 2 GB de capacitat d'emmagatzematge gratuït. Aquesta capacitat es pot augmentar fins a 100 GB pagant una quota mensual o augmentar-la una mica gratuïtament (fins a 8 GB) fent algunes coses com un tour explicatiu o convidant altres persones a què s'instal·lin el Dropbox. En aquest darrer cas, les persones que accepten l'invitació també reben un premi de 250 MB d'augment de la capacitat (i començaran amb 2,25 GB).

Actualment està disponible en espanyol i en altres llengües. Podeu veure una explicació molt clara de les característiques en aquesta pàgina.

1 comentari: